BLAUWZEE AUDIO

 

Audio

 

Fotografie

 

Video

 

 

 

 

Begin

Foto: ANP Photo

New Page 1

Dirk Scheringa.

 

Zijn bank, de DSB, staat op de rand van de afgrond is gevallen. De man zelf wordt van het grote graaien beschuldigd.

In september 2007 volgde ik Scheringa voor Het Radiodagboek van de NCRV op Radio 1.  

 

Maandag: Dirk Scheringa houdt overal de hand in zoals we kunnen horen in het eerste deel van zijn Radiodagboek. Tot en met de verf op de deuren van de wc aan toe. En uiteraard trekt hij voor zijn bedrijf de beste mensen aan. Zo staat er deze ochtend een overleg gepland met een oud-minister van financiën…in een kantoor met een grote staande klok en met herinneringen aan zijn eerste baantje.

Dinsdag: Geen winst voor Dirk Scheringa, gisteravond bij de verkiezing van de voetballer van het Jaar. Zijn voetbalclub AZ viel niet in de prijzen.Het voetballen zelf is Scheringa niet vreemd want zelf trapte hij ook een balletje mee in het Noord-Hollandse Spanbroek, waar hij nu nog woont. En daar ontmoeten we hem deze ochtend voor het tweede deel van zijn Radiodagboek

Woensdag. Een miljoenendeal die afketst op een paar duizend euro. Scheringa weet wat hij wil. Hij is door oud-werknemers en mensen met wie hij onderhandelde omschreven als hard. Maar zelf noemt hij het liever duidelijk. Dat merkte ook de Telegraaf die gisteren iets over hem schreef waar hij het niet mee eens was. Het derde deel van het Radiodagboek van Dirk Scheringa speelt zich af in zijn eigen stadion, het stadion van AZ.

Donderdag: Vandaag ontmoeten we Dirk Scheringa voor een oude Huishoudschool in Spanbroek. Ooit kocht hij het om ruimte te hebben voor dertig schilderijen. Inmiddels zit er het Scheringa Museum voor Realisme. Magisch Realisme...iets laten zien wat onwaarschijnlijk is maar wel had kunnen gebeuren. Geldt misschien ook voor Dirk Scheringa: onwaarschijnlijk dat de politieman die ooit de belastingformulieren voor zijn collega´s invulde op zijn kamertje, uitgroeide tot in de top 50 van rijkste Nederlanders. Het gebeurde wèl! En nu houdt hij zijn Radiodagboek bij waarvan vandaag deel vier.

Vrijdag. Dirk Scheringa is groot geworden door zijn kredietverstrekkende bedrijven. Frisia, Lenen.nl, u kent ze wel. Ook van die reclames waar hij in het verleden veel kritiek op heeft gehad. Maar wat doet dat soort kritiek met hem... U hoort het in het laatste deel van zijn Radiodagboek, waarin hij vandaag langsgaat bij één van zijn bedrijfjes in IJsselstein.

 
     

       Maarten Bleumers  Contact  Nieuws  Disclaimer