BLAUWZEE Producties

 

   

Nieuws...

 

Okok, onderstaand is natuurlijk allemaal oud nieuws.

Laatste tijd niet zoveel aan de site gedaan, hoewel de filmpjes up-to-date zijn. Maar ik schrijf maar zelden berichtje hieronder omdat ik er niet toe kom. Sorry.

Wel Twitter ik, en zet ik soms audio op internet via: Twaud.io. Staan leuke dingen hoor!

---------------------------

Reportage over Het Hoorspel op MooieRadio.nl

De site Mooieradio.nl wil dé verzameling van mooie en interessante radiofragmenten zijn. Het is het bezoeken waard voor wie de kracht van geluid weet te waarderen.

Het is dan ook erg leuk dat ze een reportage van mij op de site hebben geplaatst. Een reportage over Het Hoorspel. Kijk en vooral luister maar HIER.

 -------------------------------

Interview met James Randi

Do media have the responsibility to inform viewers that a psychic could just be as you and me, but specialised in 'cold reading'?
James Randi thinks they do!

James Randi is a magician and wellknow for his quest to make clear that to this point there is no one with special powers. (more: www.randi.org)

On june 11th 2010 I had the chance to interview him for Dutch National Radio, before he gave a lecture in Utrecht.
 

Jaja, ik kan het ook in het Engels. Een beetje. Maar in dit geval handig omdat er veel mensen over de grens geïnteresseerd zijn in deze man.

-----------------------------

 Bekijk mijn video over Leoni Jansen in Nairobi

Ik ben weer terug uit Kenia. En het was een mooie ervaring. Ik heb bijzondere mensen ontmoet en gelukkig mooie radio kunnen maken. Uiteraard zijn de afleveringen van Het Radiodagboek als Podcast terug te vinden in iTunes en via de site.

Maar ook maakte ik voor Mambapoint.nl deze film. Uiteraard ook te vinden om de Youtubesite van Blauwzee Producties dus... Veel plezier.

Bekijk de video HIER.

Bekijk daar ook de film Afrika 2 over wat ik zag als ik niet met Jansen op pad was. Een bezoek aan een sloppenwijk bijvoorbeeld.

Met Leoni Jansen in Kenya

Van 12 tot en met 18 december zal ik vanuit Kenya het Radiodagboek maken.

Zangeres en theatermaker Leoni Jansen zal in Kenya de laatste Afrikaanse zangeressen selecteren om vervolgens in Nederland een show mee te gaan maken. De jonge zangeressen komen uit heel Afrika. In Nairobi zal Jansen door middel van workshops de 10 zangeressen kiezen die uiteindelijk mee mogen.

Houdt lunch.ncrv.nl in de gaten en klik op de knop van Het Radiodagboek.

Ook zal ik voor Mambapoint.nl een film verzorgen.

En volg me natuurlijk op twitter.com/blauwzee en twitter.com/radiodagboek.

 

---------------------------

Maarten presenteert op Radio 1

10 juli 2009

Sjongejonge, het laatste bericht was van 30 maart en dat betekent hoog tijd voor nieuws!

Er is veel gebeurd en gedaan. Filmpjes zijn gemaakt en te vinden op deze site. Dagboekweken met Marc van der Linden, Edwin de Vries, Joop van Tellingen (ja, ook ik stond te posten voor het huis van Jan en Jolanthe!), Hans van Baalen.

Komende week trouwens maak ik het Radiodagboek met Sjuul Paradijs van De Telegraaf.

Ik kreeg een foto-opdracht voor een portret op de achterflap van een boek.

Ik deed drie kwartier live-verslag op de avond van Roze Zaterdag in Den Haag. Samen met Harm Edens, Henk Bres en Xandra Schutte.  Beluister het hier.

Maarrrrrr...het allerleukste tevens allerspannendste is: Ik presenteer op Radio 1!!! Tijdens de zomermaanden mag ik een paar keer het programma Casa Luna presenteren. 's Nachts van 0.00 tot 02.00 uur. Ik heb in aanloop daarnaartoe een cursus mogen volgen. Erg leuk en interessant. En inmiddels heb ik de eerste uitzending achter de rug. Mijn begin kun je hier beluisteren. De andere uitzenddata zijn:

Woensdag op donderdag 15-16 juli

Woensdag op donderdag 22-23 juli

Dinsdag op woensdag 18-19 augustus

Woensdag op donderdag 19-20 augustus

Bellen kan in het tweede uur (0800-1121)!

 

------------------------

Paskal Jacobsen, zanger van BLØF, in Het Radiodagboek

30 maart 2009

Zojuist de eerste reportage opgenomen met Paskal Jacobsen. Daarvoor reisde ik af naar Middelburg want daar woont hij.

Deze week maak ik met hem zijn Radiodagboek want vrijdag komt de nieuwe cd van BLØF uit: APRIL. We komen terecht in Carré, studio's van Q-Music, 3FM en dus bij hem thuis in Middelburg. Luister op Radio 1 in het programma Lunch!

-------------------------

Overzicht grote thema's eerste twee jaar Balkenende 4

6 maart 2009

Weet u nog? Honderd dagen het land in, de opkomst van de kredietkrisis, Fitna... allemaal zaken die zich afspeelden gedurende de afgelopen twee jaar van het kabinet Balkende 4.

Voor Lunch! op Radio 1 maakte ik een overzicht waarin enkele van de belangrijkste thema's voorbij komen. Veel plezier! Luister HIER.

 

---------------------------

Nieuws uit het Radiodagboek van Peter Jan Rens

3 maart 2009

Hij had het eigenlijk exclusief aan het Algemeen Dagblad beloofd maar op dinsdag gaf hij het prijs in Het Radiodagboek: Peter Jan Rens begint een eigen omroep. Nadat ik een persbericht had rondgestuurd werd het nieuws goed opgepikt. Allereerst door het ANP  en al snel volgden de andere media. De bladen namen het allemaal over....nouja, bijna allemaal. Het AD was wat terughoudend ;-) Hieronder een selectie van berichten:

http://www.volkskrant.nl/multimedia/article1154037.ece/Ook_Peter_Jan_Rens_wil_in_omroepbestel

 ----------------------

Peter Jan Rens heeft nieuws, hoor het in het Radiodagboek

22 februari 2009

Peter Jan Rens komt terug. Hij staat in het theater met een voorstelling rondom Meneer Kaktus, en hij komt op een andere manier terug in medialand. Details hoor je in het Radiodagboek komende week (ik mag er nog niets over zeggen).

Luister iedere dag tegen half één op Radio 1 naar het Radiodagboek in Lunch.

------------------------

Bennie Jolink in het Radiodagboek

7 februari 2009

Komende week in het Radiodagboek: Bennie Jolink. Ik volg de zanger van de Achterhoekse band Normaal, bekend van de hit Oerend Hard, het biergooien en blues in dialect. Vrijdagavond begint hun nieuwe theatertour.

Hoe Jolink de dagen daaraan voorafgaand beleefd, repetities met de band en persoonlijke verhalen hoor je in zijn Radiodagboek. Iedere werkdag op Radio 1 in het programma Lunch!.

----------------------

Jan Douwe Kroeske in het Radiodagboek

Jan Douwe Kroeske gaat het theater in! Hij gaat op het toneel herinneringen ophalen aan de 2 Meter Sessies die hij jarenlang heeft gemaakt. Het wordt een programma met veel beeld en geluid erbij. Woensdagavond is de première en in die week houdt hij zijn Radiodaboek bij. Verder presenteert hij vele uren radio bij Kink FM en heeft hij een eigen bedrijf.

Luister de hele week iets voor half één op Radio 1 Het Radiodagboek in het programma Lunch!

----------------------

Overzicht Wilders in Lunch!

23 januari 2009

Voor het programma Lunch! maakte ik gisterenmorgen een samenvatting van de dag waarop besloten werd tot vervolging van Geert Wilders. In vijf minuten dat wat er besproken werd gedurende 1 dag. Meningen en feiten. Een leuke klus waar ik twee uur de tijd voor had. Fragmenten uit meerdere NOS journaals, Met Het Oog Op Morgen, RTL Nieuws, DWDD, Pauw en Witteman. Luister hier vanaf 23 min.

----------------------

Alex Klaasen in het Radiodagboek

13 januari 2009

Deze week volg ik Alex Klaasen voor Het Radiodagboek op Radio 1. Klaasen begint deze week met de try-outs voor zijn eerste solovoorstelling Eindelijk Alleen. Luister iedere dag tegen half één naar Lunch! op Radio 1.

---------------------

IJsbrekers van nu en toen

6 januari 2009

Een nieuwe reportage op de site... Er ligt ijs en dat betekent ook weer werk voor de ijsbrekers. Ooit maakte ik een reportage over die mooie tijd van de stoomvaart. Ik interviewde een man die met passie, grote passie over de stoomvaart vertelde... Luister hier.

----------------------

Radiodagboek in jaaroverzicht op Radio 1

31 december 2008

Op de laatste dag van het jaar zond Radio 1 de hele dag het Radio-jaaroverzicht uit. Met daarin de mooiste en opmerkelijkste reportages van het afgelopen jaar. Leuk dat ze daarvoor ook een reportage van mij hadden uitgekozen!

Het was het eerste deel van het Radiodagboek dat ik maakte met Joop Braakhekke. Luister maar...

 

---------------------

Wat er allemaal is gebeurd...

28 december 2008

Tsja, het kwam er even niet van om je goed op de hoogte te houden van alle bezigheden. Inmiddels heb ik Radiodagboeken gemaakt met Seth Gaaikema, Sharon den Adel (Within Temptation), Robbert Dijkgraaf, Peter Faber en Henk Poort. Allemaal erg leuk om te maken en voor jou misschien om terug te luisteren. Kan natuurlijk! Via de podcast.

 

Ook maakte ik een filmpje voor Casa Luna. Kijk maar hier... Het filmpje over litererair agent Paul Sebes.

----------------------

Joop Braakhekke in Het Radiodagboek

Waarom? Omdat Joop Braakhekke de schaatsen aantrekt. Althans, dat is de bedoeling. Of hij het ook echt gaat doen hoor je komende week. Donderdagavond is de première van Holiday On Ice en voorafgaand aan dat schaats-spectakel verzorgt Braakhekke een diner...op het ijs! Zijn Radiodagboek is iedere werkdag te beluisteren rond half één op Radio 1.

--------------------

Gepulbiceerde foto's te zien op Blauwzee.nl

Ik heb wat pagina's uit magazines gescand en nu kun je dus welke foto's van mijn inmiddels gepubliceerd zijn. Kijk maar!

--------------------

Thijs Römer in Het Radiodagboek

Komende week volg ik acteur Thijs Römer. Hij heeft voor het eerst een film geregisseerd die op het Nederlands Filmfestival in Utrecht in première zal gaan. Verder is hij bezig met opnames van een nieuwe telefilm: Stella's Oorlog. Volg het in Lunch! op Radio 1, iedere werkdag iets voor half één. En natuurlijk via de podcast.

---------------------

 

Reinbert de Leeuw in Het Radiodagboek

6 september 2008

Pianist, dirigent en componist Reinbert de Leeuw houdt komende week zijn Radiodagboek bij. De Leeuw heeft veel betekent voor de klassieke muziek in Nederland. Zo is hij de oprichter van het Schönberg Ensemble en heeft hij de moderne klassieke muziek onder de aandacht gebracht.

Maandag wordt hij 70 en dat zal gevierd worden met een verrassingsconcert in Amsterdam. Dat en meer hoort u natuurlijk in Het Radiodagboek in het programma Lunch! op Radio 1. Ieder dag iets voor half één.

---------------------

 

Het bewijs, ik maak echt de opnames zelf!

3 september 2008

Nou ja, in ieder geval hou ik de microfoon zelf vast. Neem dan maar aan dat ik ook zelf de vragen stel. Enfin, de foto zie je op de nieuws-pagina van Circus Renz. Kijk maar.

-------------------

 

Een extraatje: Interview met zwemmer Maarten van der Weijden uit 2004

2 september 2008

Zijn prestatie en het verhaal er achter kan u haast niet zijn ontgaan. Maarten van der Weijden won goud op de Olympische Spelen in China nadat hij acuute leukemie had weten te overwinnen.

In 2004 interviewde ik hem voor het Radio 1 programma 1opdemiddag. Ik laat het u horen als bonus op deze site, maar natuurlijk ook omdat zijn verhaal een indrukwekkend verhaal is. Luister HIER.

-------------------

 

Judoka Ruben Houkes niet op Olympische Spelen 2012

29 augustus 2008

Ruben Houkes zal zijn bronzen plak die hij behaalde tijdens de Olympische Spelen in China niet verdedigen in Londen over vier jaar. Dat zei hij in het Radiodagboek van vrijdag 29 augustus. Ziehier het persbericht.

-------------------

 

Foto's van Zweden

22 augustus 2008

Mijn vakantie in Zweden heeft een paar mooie foto's opgeleverd. Kijk en oordeel zelf.

-------------------

 

Olympische sporter in plaats van Boulevard-presentator

20 augustus 2008

Een Olympische Sporter in het Radiodagboek: We hadden er niet meer op gerekend, omdat de telefoon van de NOC-NSF-voorlichter soms in het Chinees iets zei, ongetwijfeld in de trant van: Het nummer dat u probeert te bellen is momenteel...enz. Maar vandaag hadden we contact met judoka Ruben Houkes. Hij won brons tijdens de Spelen en krijgt bij terugkomst in Nederland uiteraard een warm onthaal. Hoe dat gaat kunt u volgen in Het Radiodagboek, onderdeel in het nieuwe Radio 1 programma Lunch!

Hierdoor komt de week met Albert Verlinde te vervallen, maar die houdt u tegoed.

--------------------

Op stap met Albert Verlinde

19 augustus 2008

Volgende week op stap met Albert Verlinde. Hij zal dan zijn Radiodagboek bijhouden. Boulevard gaat weer beginnen, hij heeft musicalnieuws... het belooft een leuke week te worden. Vanaf maandag 25 augustus de hele week iets voor half één in het nieuwe Radio 1-programma Lunch!

--------------------

 

Blauwzee vanuit Gambia

19 augustus 2008

Spannend: Half oktober ga ik een week naar Gambia om een Radiodagboek voor de NCRV te maken. Het Radiodagboek van Paul van Vliet wel te verstaan! Hij gaat daar voor Unicef verschillende projecten bezoeken en ik zal daar met hem opnames van maken. Uitzending in de laatste week van oktober. Ook ga ik filmpjes maken. Over uitzending daarvan later meer... Hou Blauwzee in de gaten.

-------------------

 

Het Circus in...

Week 32 - 2008

Deze week ga ik het circus in! Voor het Radiodagboek in NCRV's MM-Magazine volg ik de directeur van Circus Renz. Je kan hem ook kennen uit de jury van Holland's Got Talent. Het is de laatste week van onze zomerserie waarin we zomerse evenementen bijwoonden en het circus past daar natuurlijk goed in. Voor het circus is het de laatste week in Amsterdam. Volg het op Radio 1, iets na half twee ... of natuurlijk de podcast.

------------------

Met Wouter Hamel naar de Kuip

week 27 - 2008

Deze week volg ik jazz-zanger Wouter Hamel voor het Radiodagboek van de NCRV. Iedere werkdag iets na half twee de belevenissen van Wouter. Met als hoogtepunt donderdagavond .. Dan staat hij in het voorprogramma van Doe Maar in De Kuip. Hoe het was hoor je in de vrijdagaflevering. Check ook de podcast.

 

 

 

Fotografie

 

Video

 

Audio

 

 

Begin

 

 

     

       Maarten Bleumers  Contact  Nieuws  Disclaimer